Барселона, Нюкасъл и Арсенал в битка за украински национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Европейските грандове с интерес към 21-годишния халф на Шахтьор Донецк - Георгий Судаков

Списъкът с кандидати за Георгий Судаков продължава да расте, като в преследването на футболиста на Шахтьор Донецк се включват Барселона и Нюкасъл Юнайтед, пише медията 90 min. 21-годишният полузащитник е трансферна цел на Арсенал, но “топчиите” са изправени пред сериозна конкуренция.

Судаков направи поредица от впечатляващи изяви за Шахтьор Донецк и Украйна, привличайки голям интерес от топ клубовете на Стария континент. Отборите от Висшата лига и Ла Лига винаги търсят най-добрите таланти из Европа и света, като Судаков попада в тази категория.

Шахтьор направи една от най-значимите си продажби с трансфера на Михайло Мудрик в Челси миналия януари и може да повтори това след няколко месеца. Крилото на “сините” от Лондон все още не се представя на очакваните нива, но все още има обещаващо бъдеще пред себе си.

В информацията на 90 min се посочва, че Судаков е добър приятел на крилото на Челси, който дори му е предложил да се премести ввъв Висшата лига. Следователно шансовете Судаков да заиграе в някой от топ клубовете в Англия са възможни в близко бъдеще.

Интересът на Барселона към украинеца не е изненадващ, като се има предвид, че те може да навлязат през януари в търсене на заместник на Гави, който ще пропусне остатъка от сезона. Големият въпрос би бил дали Барса може да плати трансферната сума за 21-годишния полузащитник, който ще струва доста предвид дългосрочния му договор с Шахтьор.