Клуб от Висшата лига отнесе глоба за хомофобски скандирания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новакът в английския елит Лутън Таун бе глобен заради феновете си

Тимът Лутън Таун отнесе парична санкция от 120 000 лири за хомофобски скандирания от техните привърженици в срещата от Висшата лига срещу Брайтън през август, информира Футболната асоциация (ФА). Освен това клубът получи 2-годишен план за действие от независима регулаторна комисия, за да помогне за подобряване на поведението на своите фенове.

„Лутън призна, че не са успели да гарантират, че техните зрители и/или привърженици се държат правилно“, гласи изявлението на ФА.

Клубът излезе с изявление, че приема взетото решение. „Като приобщаващ, ориентиран към семейството клуб, Лутън таун се отвращава от обидни скандирания като това и има политика на нулева толерантност към дискриминация от всякакъв вид“, пишат от новака във Висшата лига.

„Участниците са извършили криминално престъпление и всеки, който бъде идентифициран впоследствие, ще получи забрана за клуб и ще бъде изправен пред евентуално полицейско разследване“, отбелязват още от ръководството на Лутън Таун.

Лутън заема 17-ата позиция във Висша лига класиранае с 6 точки, които са спечелени след 12 изиграни мача. Следващият мач на отбора е домакинство на Кристъл Палас в събота.