Реал Мадрид записа 9-та поредна победа и е на две точки от титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид спечели с 2:1 гостуването си на Гренада в мач от 36-тия кръг на „Ла лига“. Прекрасно изпълнение на Фелан Медни даде преднина на „лос меренгес“ още в 10-тата минута. След още 6, Бензема удвои. В 50-тата минута домакините намалиха изоставането си с гол на Мачис.

Победата осигурява преднина от 4 точки за Реал, пред големия съперник Барселона. „Белият балет“ се нуждае от само още една победа, за да спечели титлата на Испания. “Лос меренгес” има и предимство в директните мачове с Барса, което означава, че и две равенства в последните два мача ще са достатъчни спечелването на първенството. Мадридчани са в много силна серия, като това е 9-та поредна победа. Гренада запазва 10-тата позиция и има илюзорни шансове да си спечели място в Лига Европа.

Мениджърът на „белите“ Зинедин Зидан излезе с пет халфа и самотен Карин Бензема в атака. Иско и Федерико Валверде заеха местата на Марко Асенсио и Родриго Гоес. Като по-офанзивен полузащитник бе изнесен Лука Модрич. В отбрана, след изтърпени наказания, се завърнаха Серхио Рамос и Даниел Карвахал.

Роберто Солдадо остава на пейката за Гренада. Вместо него, атаката е водена от топ реализатора на тима Дарвин Мачис.

Първата опасност дойде в 5-тата минута, когато Иско стреля към десния ъгъл на Руи Силва, но вратарят на Гренада внимаваше и улови безпроблемно.

След само още 5 минути Реал откри. Менди се бе включил в атаката и получи топката на границата на наказателното поле. Левият защитник си пусна топката покрай бранител на Гренада и от малък ъгъл прониза Силва с много силен и точен удар. Коженото кълбо попадна точно над напречната греда, без шанс за вратаря да я достигне. Първи гол за бранителя със фланелката на “белия балет”.

В 16-тата „белият балет“ удвои. Столичани направиха много красива атака, при която топката достигна до Бензема, а французинът разстреля Руи Силва.

Последва лек спад в устрема на Реал Мадрид, а футболистите на Гренада погледнаха малко по-смело към вратата на Куртоа, който не бе допускал гол в последните 5 мача.

Домакините стигнаха до добра възможност в 36-тата минута, когато Дуарте Домингеш засече с глава, но белгийският страж реагира великолепно и спаси.

В 41-рата минута голмайсторът Менди се прояви и в отбрана, избивайки топката до гредата, точно преди нападател на домакините да играе с нея.

В 43-тата Бензема бе много близко до нов гол, но Руи Силва се намеси отлично. В следващата атака Иско пробва удар от дистанция, но топката бе блокирана от защитник.

В началото на второто полувреме домакините стигнаха до гол. Каземиро сбърка при изнасянето и Гренада успя бързо да разиграе топката. Мачис бе изведен сам срещу Куртоа и с прецизен удар с левия крак успя да реализира.

Следващите минути преминаха под диктовката на Гренада, но без опасни ситуации пред Тибо Куртоа.

В 84-тата минута капитанът Серхио Рамос за пореден път през този сезон спаси своя отбор, изчиствайки от голлинията удар, който със сигурност щеше да попадне в мрежата на Куртоа.

Стартови състави:

Гренада: Силва, Санчес, Виктор Диас, Фулкие, Азеез, Жил Диас, Вико, Ерера, Дуарте, Фернандес, Мачис;

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич, Валверде, Иско, Бензема;