Рекордният трансфер е факт: Нюкасъл представи Сандро Тонали
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тонали стана най-скъпият италиански футболист в историята

Нюкасъл представи новото си звездно попълнение – Сандро Тонали. Трансферът бе обявен на сайта на английския клуб, като “росонерите” също анонсираха продажбата на италианския национал.

Нюкасъл не разкрива финансовите параметри на споразумението с Милан за Тонали, но според Фабрицио Романо сделката между двата клуба е на стойност 70 милиона евро с бонусите. Футболистът е подписал договор с “джордитата” до лятото на 2028 година.

Продажбата е рекордна за Милан, а също ттака Сандро Тонали става най-скъпият италиански футболист в историята. С “росонерите” Тонали записа 48 мача през миналия сезон. Той отбеляза 2 гола и се отличи с 10 асистенции. В изминалата кампания той игра почти 4000 минути под ръководството на Стефано Пиоли. През кампанията 2021/22, Тонали стана шампион на Италия с Милан.

„Първо, бих искал да благодаря на Нюкасъл, защото клубът ми осигурява огромна възможност в моята кариера. Искам да се отблагодаря на терена, давайки всичко от себе си, както винаги съм правил. Вълнувам се от това, че ще играя на „Сейнт Джеймсис Парк“. Нямам търпение да усетя топлото посрещане на феновете“, заяви Тонали.

Треньорът на Нюкасъл – Еди Хоу, също комемтира трансфера. Мениджърът приветства футболитста в клуба и заяви, че той е изключителен талант и има манталитета, физиката и техническите качества, за да бъде страхотно попълнение за клуба.