ЦСКА прави най-скъпата си селекция – ето колко е похарчил засега
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" се готвят да детронират Лудогорец през новия сезон

През това лято отборът на ЦСКА прави най-скъпата си селекция. Към днешна дата “червените” са инвестирали над 3 млн. евро, като сумата за привлечените играчи до момента ще надхвърли 4 млн. евро след някои бъдещи бонуси за трансферите.

Клубът от Борисовата градина плати най-много за нападателя Матиас Фаетон. Той излиза между 1,7 и 2 млн. евро в зависимост от представянето с екипа на ЦСКА и клаузите в договора, твърдят френски източници. Защитникът Браян Кордоба е вторият най-скъп играч, дошъл на “Армията” това лято. Информациите от родината му сочат, че вицешампионът на България ще плати за колумбийския бранител до 1,3 млн. евро.

Привлеченият бранител Сайни Санянг излиза доста по-евтино на “червените” – само 100 000 долара. Също така ЦСКА ще заплати трансферна сума и за бившата звезда на Литекс – Данило Асприля, който се очаква в следващите дни да подсили “армейците”.

ЦСКА се подсили още с Майкъл Естрада и Марин Орлинов. Еквадорецът идва под наем от мексикански клуб, като за него ще бъдат похарчени пари. “Червените” няма да плащат единствено за бившия вратар на Литекс, който пристига в клуба със свободен трансфер.