Решителният мач на България срещу Унгария може да не се проведе в София?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Решителният мач на България срещу Унгария от плейофите за класиране на Евро 2020 през месец март може да не се проведе на стадион “Васил Левски”, съобщава Гонг.

Причината е, че българските стадиони може да останат без лиценз, тъй като има изменение на нормативните документи. В този момент няма правно отношение за сформирането на комисия в България, която да даде сертификат дали стадионите ни отговарят на критериите за сигурност за провеждане на футболна среща.

През миналата година тази дейност се е извършвала от Общинската комисия, но през 2020 г. има промяна и тази комисия не се ползва със същите права. В случай, че не се вземат спешни мерки, то националният ни отбор може да не посрещне Унгария в нашата страна.

Лицензът на националния стаидон “Васил Левски” изтича и е нужно да бъде подновен, като трябва да се предостави докуметн а УЕФА, който към момента няма как да бъде издаден.

Изпълнителният директор на БФС – Борислав Попов, сподели, че се надява този проблем да бъде решен. Г-н Попов заяви, че не е сигурен когат изтичат лицензите от миналата година и трябва да направи проверка. Изпълнителният директор на футболната централа каза, че и отборът на Лудогорец може да има неприятности за двубоя от Лига Еропа срещу Интер, тъй като техният клубен стадион също ще остане без подобен документ, че отговаря на критериите за сигурност.

“Всички сме наясно, че стадионите ни отговарят на изискванията, но към момента няма кой да издаде нужния документ”, завърши Борислав Попов.