Рестартът на “Ла Лига” ще е без фенове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Министърът на младежта и спорта на Испания – Ирене Лосано, заяви, че подновяването на испанското футболно първенство на 10 юни ще бъде без фенове по трибуните. Решението бе взето след дискусия със здравните власти и футболисти, като дори в определени райони, където няма огнища на COVID-19, също няма да има зрители на стадионите.

Ирене Лосано пожела да не бъдат пускани подвеждани съобщение в това отношение, като например казаното от президента на Лас Палмас Мигел Анхел Рамирес. Той направи изявление, че ще има фенове при домакинството срещу Жирона в мача от “Сегунда Дивисион”.

“Бих казал, че е невъзможно да има фенове по стадионите. Честно казано, има много съображения в това отношение, но най-важното е да се спазват здравните мерки, защото най-усилено работим върху това”, каза Лосано.

Ирене Лосано припомни, че има „различни области“ в Испания, които са в „различни фази“. Ла Лига работи усилено в помощ на всички отбори.

“В момента трябва да бъдем търпеливи и да се насладим на успеха – възобновяването на “Ла Лига”. Всички да бъдем отговорни“, добави Лосано.

„Всеки, който спомогне за създаването на объркането, ще носи отговорност. Всички трябва да изпратим едно и също послание. Няма как да се допускат зрители на на някои стадиони, а на други не“, добави Ирене Лосано.