Рибарски: Очаквам да владеем инициативата срещу Пирин
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Те имат своите аргументи, но също имат проблеми", обяви специалистът за "орлетата".

Старши треньорът на ЦСКА 1948 – Атанас Рибарски, сподели очакванията си преди утрешното домакинство на Пирин Благоевград в мач от втория кръг на родната efbet Лига. Двубоят между двата тима стартира от 19:00 часа.

“Очакванията са ми за различен двубой спрямо този от първия кръг. Различен като естество. Ще имаме и различен подход в самата среща, но като цяло не очаквам да бъде лек мач. Очаквам да владеем инициативата с и без топка. Да имаме повече възможности да създаваме натиск в противниковата половина”, започна Рибарски.

“Това е избор, на който аз държа да бъде направен от момчетата в съблекалнята. Беше направен избор първи капитан да бъде Ради Кирилов, а втори да бъде Елитон. Изборът беше почти единодушен”, обясни специалистът относно как е бил избран капитанът на “червените”.

“Това горещо време намаля темпото на мачовете и ощетява отборите, които имат сгъстен цикъл от мачове. С оглед на тези 15 минути – не знам дали ще има голяма разлика. В Бистрица е малко по-хладно и се надявам температурата да е нормална”, обяви той.

“Трябва да наблегнем на непредизвиканите грешки в нашата половина. Говорихме с играчите и мисля, че ще имаме по-различен подход и облик в самата среща. Не омаловажавам отбора на Пирин. Те имат своите аргументи, но също имат проблеми. Не успяха да изградят този облик, който те искат. Както и в миналия мач, така и в този – новите попълнения ще вземат участие. Всеки следващ мач за тях е много ценен”, коментира Рибарски.

Наставникът на ЦСКА 1948 взе отношение и по темата с проваления трансфер на Аймен Маюс: “За съжаление там имаме различна инфорамция. Кореспонденцията за момента е прекъсната. На този етап той няма да се присъедини към нас.”

“Въобще не сме планирали начина, по който ще излезем срещу ФКСБ и умишлено не искам да го правя. Единственото нещо, което сме тренирали и говорили, е за предстоящия сблъсък с Пирин. Не трябва да се допуска такава мисъл за по-следващия мач с ФКСБ”, завърши Атанас Рибарски.