google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" не бяха на върха на възможностите си срещу Спортист Своге

Левски записа минимален успех с 1:0 срещу Спортист Своге в последната си контрола преди рестарта на първенството. Единственото попадение в срещата на стадион “Георги Аспарухов” отбеляза Найджъл Робърта в началото на двубоя.

Наставникът на “сините” Славиша Стоянович заложи на Звонимир Микулич на вратата, а пред него действаха Найденов, Атанасов, Сулака и Нганиони. В средата на терена бе капитанът Райнов заедно с Даске и Мохамед, а в предни позиции се подвизаваха Здравко Димитров, Робърта и Стивън Петков.

Домакините започнаха срещата много силно и откриха резултата в 9-ата минута чрез Найджъл Робърта. Звездата на “сините” получи добро подаване от Насиру Мохамед и с мощен удар прати топката в мрежата на Спортист – 1:0.

В 21-вата минута “сините” имаха възможност за второ попадение, но удар на Райнов бе отразен от Стефано Кунчев. Малко след това шут на Ивайло Найденов срещна страничната греда. В 27-ата минута Стефано Кунчев спаси лек удар на Насиру Мохамед.

До почивката Левски имаше тотално надмощие, но вратарят на гостите Стефано Кунчев нямаше много работа след средата на първото полувреме.

Треньорът на Левски направи седем промени в състава на полувремето. Втората част започнаха Николай Михайлов, Патрик-Габриел Галчев, Начо Монсалве, Симеон Славчев, Илия Юруков, Матео Стаматов и Дилън Джордж, който е на проби.

В 56-ата минута Спортист Своге имаше добра възможност да изравни резултата, но удар на Деян Христов бе спасен от Михайлов.

Осем минути по-късно младокът Патрик-Габриел Галчев шутира опасно над напречната греда. Секунди след това на терена новото попълнение на Левски – Фейсал Рарас, който записа първи минути с фланелката на “сините”.

В 75-ата минута с фрапантен пропуск се отличи резервата Валери Божинов. Бившият нападател на Манчестър Сити получи отличен пас от Матео Стаматов и бе на чиста позиция, но отправи много разочароващ удар.

Следващият уикенд Левски ще поднови сезона си в efbet Лига. В неделя “сините” приемат Монтана на стадион “Георги Аспарухов” и ще преследват трите точки, за да се доближат до топ 6.