Робърта вече мисли за следващ трансфер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят иска с добра игра да стигне до английската Висша лига

Вече бившият нападател на Левски Найджъл Робърта, който беше продаден на Ди Си Юнайтед, разкри пред нидерландските медии, че до три седмици ще се присъедини към новия си тим.

„Бавно започвам да го осъзнавам. В момента съм със семейството си в Нидерландия. Не беше лесно решение. Разбира се, в САЩ е малко по-различно от България. По-лесно ми беше да се виждам със семейството си, но със сигурност съм доволен от тази стъпка“, заяви той пред VoetbalPrimeur.

“От Ди Си Юнайтед се свързаха с мен през лятото, така че ми беше ясно, че наистина ме искат. Не се съмнявах, но това, което казвам: Америка е малко по-различна, затова се замислих за този трансфер. Самият аз никога не съм бил в САЩ. Ди Си Юнайтед е страхотен клуб, но гледате и на другите неща – часовата разлика например. Ще се опитам да направя същите неща като в Европа“, добави още той.

„Проектът, който имат, определено ме привлече. Все повече играчи от Европа избират МЛС. Собствениците на Ди Си Юнайтед притежават и Суонзи. Ако се справя добре в Америка, може би ще премина в британския клуб. Това е нещото, за което мисля“, каза нидерландецът.

„Първо гледам кое е най-добре за мен. Малмьо имаха конкретна оферта. През декември вече бях свързан с Динамо Загреб, но в крайна сметка трансферът пропадна, защото Левски не се съгласи с офертата. И тогава дойде отново Ди Си Юнайтед. Бях казал, че съм отворен за нова стъпка и Левски знаеше това. Сега трябва да изчакам визата си, ще отнеме три седмици. Дотогава просто се опитвам да поддържам формата си. За мен е важно да съм там на пълни обороти“, заяви Робърта.