Родна тенис надежда ще играе в основната схема на Ролан Гарос
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пьотр Нестеров ще участва в основната схема на „Ролан Гарос“ при юношите до 18 години

Представителят на варненския клуб „Черно море Елит“ – Пьотр Нестеров, ще вземе участие в основната схема на Ролан Гарос при юношите до 18 г. Заедно със своя треньор Кристиян Илиев, двамата заминаха за Париж, като родната тенис надежда ще стартира участие на 6 или 7 юни.

Участие в турнира взимат най-добрите 64 в световната ранглиста за тази възраст, като квалификации през тази година не се провеждат. Нестеров заема 36-ото място в световната ранглиста преди началото на Ролан Гарос.

Както е известно, всички наши тенисисти при мъжете и жените вече отпаднаха от турнира, така че Нестеров остава единственият представител на България на втория за годината турнир от Големия шлем. Младият тенисист заяви, че не се притеснява от този факт, а е мотивиран. Той иска да покаже на какво е способен и се надява на подкрепа от феновете.

„На това ниво няма слаби съперници. Смятам, че съм добре подготвен. През миналата седмица спечелих и държавен турнир за мъже в София, което ме кара да се чувствам още по уверен в мачовете си при юношите. Надявам се да запазя отлична концентрация във всеки един от двубоите си в Париж, тъй като смятам, че това ще е решаващо. На това високо ниво всяка малка пробойна е възможно да се окаже фатална“, заяви Нестеров.

Личният треньор на тенисиста – Кристиян Илиев, отбеляза, че всяка победа на турнира е добре дошла. Тази година е последна за Нестеров при юношите, така че го очаква и най-важното предизвикателство – успешното преминаване към мъжкия тенис през 2022-ра година.