Родриго: Не обичам да играя като “деветка” в Реал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Винаги съм давал да се разбере, че имам способността да играя по крилата, просто не обичам да играя като деветка, въпреки че в моя клуб трябва да го правя."

Нападателят на Реал Мадрид и Бразилия Родриго сподели предпочитанията си за позиция в атака. Той стори това преди мача на „Селесао“ срещу Уругвай в двубой от квалификациите за Мондиал 2026.

„Винаги е важно да можеш да изпълняваш различни функции. Винаги съм давал да се разбере, че имам способността да играя по крилата, просто не обичам да играя като деветка, въпреки че в моя клуб трябва да го правя. Тук, в националния отбор, мога да се движа по целия терен, което помогна на играта ми. Важно е да можете да вършите всички тези задачи, тъй като това увеличава шансовете ви да не бъдете заменени. Това е основно за мен“, призна Родриго.

Той говори и за партньора си в атака Неймар: „На терена всичко, с което той допринася, не се променя изобщо, независимо дали е на 31 години или не. Той все още има същото качество както винаги и е основният ни играч. Въпреки критиките, които често получава, тези от нас, които го познаваме отблизо, знаем, че той е тотално различен от представата, която някои хора имат за него. Тъжно ми е да видя някои коментари, тъй като той ми помогна много. Понякога съм в моя клуб и той от Саудитска Арабия ми праща съобщения, това е много полезно. На терена няма съмнение, че ако загубим или завършим наравно, най-голямата отговорност пада върху него. Но когато спечелим, е ясно, че той е най-добрият ни играч“.

„Отвън, гледайки навътре, това не влияе много, това е изкривяване на действителността и ни ядосва. Има мачове, в които не играем добре и печелим. В други мачове играхме добре и завършихме наравно. Футболът е нещо, което няма ясно обяснение, но всички знаем какво трябва да правим и имаме правилния манталитет. Не сме доволни от това и не искаме да се повтори. Ключът е да доминираме в мача и да сме сигурни, че го затваряме, вместо да даваме възможност на опонента да изравни със зрелищен гол“, допълни Родриго относно критиките към Бразилия.