Билал Бари се очаква да стане готов за началото на зимния лагер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Французинът от марокански произход получи тежка контузия в края на миналото лято и оттогава претърпя две сложни операции, които го извадиха вече близо 14 месеца от игра.

Билал Бари напредва с възстановяването си и скоро се очаква да започне пълноценни бегови упражнения. Той тренира на “Герена” вчера, редом до съотборниците си, които не са ангажирани с националните отбори и сред които бяха Жереми Петрис, резервният капитан Вандерсон Цунами и останалите бразилци.

Французинът от марокански произход получи тежка контузия в края на миналото лято и оттогава претърпя две сложни операции, които го извадиха вече близо 14 месеца от игра.

Бари, който стана един от любимците на “синята” публика със сърцата си игра, наскоро е захвърлил патериците, с които се придвижваше, и работи по специална програма. От следващата седмица нападателят започва бегови упражнения, като постепенно започва и работа с топка и ще се включи към тренировките наравно със съотборниците си.

Плановете на клуба са той да бъде напълно готов за старта на зимната подготовка веднага след Нова година, да влезе бързо в кондиция и да играе в контролните срещи, което ще му позволи да бъде на разположение на треньора Николай Костов за втория дял от сезона.

Костов лично съобщи за новата операция на Билал Бари при представянето си през лятото, като тогава още не беше наясно дали клубът трябва да търси нов нападател на неговото място. В момента “сините” разполагат единствено с Рикардиньо в центъра на нападението, като в малкото случаи, в които бразилецът не е на терена, на неговата позиция биват преквалифицирани Роналдо или Илиян Стефанов.

Възстановяването на Билал Бари на практика ще осигури ново попълнение на “сините” през зимната пауза и ще даде конкуренцията в атака, която толкова липсва на треньора Николай Костов.