Рома остана зад Лудогорец, Бетис с трета победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съставът на Жозе Моуриньо загуби от испанския тим след късен гол

Италианският Рома остана на трета позиция във временното класиране на Група С на Лига Европа, след като допусна втора загуба – 1:2, в домакинския си сблъсък с водача в потока Бетис.

По този начин римските “вълци” изостанаха с една точка зад българския шампион Лудогорец, който на всичко отгоре има превес от преките мачове след успеха в Разград.

Испанският Бетис, който записа победи и в първите си две срещи, оглавява уверено класирането с максимален актив от 9 точки.

Съставът на Жозе Моуриньо поведе в резултата в 34-ата минута, когато Пауло Дибала материализира отсъдената след потвърждение от ВАР дузпа.

Рома остана зад Лудогорец, Бетис с трета победа 1

Само шест минути по-късно обаче гостите от Севиля възстановиха равенството, като аржентинският халф Гуидо Родригес порази целта с изнендващ далечен удар.

Моуриньо опита да стигне до победата, включвайки в игра няколко по-свежи футболисти, но андалусийци демонстрираха висока класа и две минути преди края на редовното време стигнаха и до скъпоценен гол.

Рома остана зад Лудогорец, Бетис с трета победа 2

Бразилската резерва Луис Енрике се оказа на точното място в точния момент след центриране от левия фланг и с прекрасен удар с глава оплете топката в мрежата – 1:2!

В самия край на срещата пък каузата на римляните получи нов удар, след като Николо Дзаниоло получи червен картон след нова намеса на ВАР.