Рома официално представи световен шампион
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Леандро Паредес вече е "вълк"

Дефанзивният полузащитник Леандро Паредес официално бе представен като нов играч на Рома. Той ще подписа договор за две години, в който има опция за удължаване с още един сезон. За него “вълците” платиха на Пари Сен Жермен 4 милиона евро.

Леандро Паредес се превърна в поредната жертва на чистката, която в момента се извършва в ПСЖ. Парижани искат да започнат нов проект, поради което през това лято те се разделиха с доста играчи, които не отговарят на техните изисквания и не могат да гарантират успешно бъдеще на тима заради напредналата си възраст. Трансферът на Паредес също е пример за подмладяване на състава на ПСЖ. 29-годишният аржентинец бе заменен от уругваецът Мануел Угарте, който е със 7 години по-млад.

Жозе Моуриньо обаче никога не се е притеснявал да дава шансове на по-възрастните играчи. За него не е важно дали си млад, възрастен, опитен или неопитен, а дали можеш да помогнеш на тима да върви напред. Въпреки това обаче привличането на Паредес може да се смята за подмладяване и на състава на Рома, тъй като той ще замени 35-годишния Неманя Матич, който наскоро пък обяви трансфера си във френския Рен.