Рома работи по връщането на Скамака в Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
24-годишният нападател Джанлука Скамака може отново да играе на Ботуша

Италианският нападател Джанлука Скамака е пред трансфер в Рома. Офанзивният футболист бе оставен извън състава на Уест Хем за контролата срещу Дагенъм&Ред Бридж, като не беше нито в титулярния състав на Дейвид Мойс, нито на резервната скамейка.

Това увеличава спекулациите, че Скамака ще осъществи трансфер в отбора на Рома и така ще се завърне на “Стадио Олимпико”. Роденият презз 1999 г. футболист беше част от юношеския отбор на „джалоросите“, като освен това Джанлука Скамака е от Рим.

Директорът на “джалоросите” Тиаго Пинто води преговорите в Лондон за Скамака. Рома иска да привлече нападателя под наем с опция или задължение за закупуване, като договори изгодна сделка с “чуковете”.

Според „Calciomercato“ е сключено споразумение, като Уест Хем е дал своето съгласие да изпрати Скамака под наем за 1 сезон в Рома, със задължение „джалоросите“ да го откупят напълно при положение, че си извоюват правото да участват в Шампионска лига.

Скамака заяви по-рано този месец, че Рома е неговият дом и има огромно желание да играе под ръководството на португалския специалист Жозе Моуриньо. Очаква се в следващите дни да има развитие по трансфера на Джанлука Скамака в тима на “джалоросите”.