Пирло с коментар за саудитската лига, Ювентус и Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Може би един ден лигата на Саудитска арабия ще бъде най-добрата в света“, каза Пирло

Легендарният бивш италиански халф Андреа Пирло не е изненадан от финансовата сила на Саудитска Арабия и заяви, че лигата на тази държава в бъдеще може да бъде най-добрата в света. През новия сезон Пирло ще работи начело на Сампдория, който бе понижен в Серия Б, тъй като изпадна от елита. Ето и коментарът на Пирло за лигата на Саудитска Арабия, която набира все по-голяма сила и популярност:

„Отвори се нов пазар за играчи, както преди няколко години се случи в Китай. Наясно сте, че футболният живот е такъв – ако има възможност и шанс, някой ще реши да го използва. Има италианска лига, английска лига и ще имаме и арабската лига. Може би един ден тя ще бъде най-добрата в света.”

Бившият национал на Италия даде и оценка на Милан и Ювентус. Според него Пиоли ще носи голяма отговорнот в Милан, а на Ювентус ще е необходимо време, за да си върне старата слава.

„Ще отнеме време, за да се появи нов Ювентус. В Милан Стефано Пиоли ще носи голяма отговорност след сътресенията и мисля, че ще им липсва Паоло Малдини. Не само поради причината, че беше специален човек за футболистите, а защото Малдини винаги си е Малдини“, каза Андреа Пирло.