Локо Пловдив разби Локо София в “железничарското” дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джовани се отчете с две попадения и асистенция за успеха на "черно-белите"

Локомотив Пловдив записа убедителна победа с 4:2 над Локомотив София в столичния квартал “Надежда” в двубой от втория кръг на efbet Лига. За “черно-белите” това бе първи успех през сезона, като трите точки ще повишат увереността на тима на Александър Томаш.

Локо София поведе в мача с гол на Ивайло Найденов, но направи пълен обрат за гостите. Матеус и Бабакар Дион добавиха по още 1 гол за “смърфовете”, а в края Красимир Станоев вкара от дузпа за “червено-черните”.

Така Локо София инкасира първо поражение през сезона, след като на старта надви Ботев Враца с 1:0. Тимът на Стойчо Стоев имаше кадрови проблеми в защита и това си пролича в “железничарското” дерби, като гостите отправиха 9 точни удара в срещата, а четири от тях бяха превърнати в попадения.

В 21-вата минута на срещата домакините поведоха и зарадваха своите фенове. Локо София изпълни хитро пряк свободен удар, като Милошев комбинира с Найденов, който отправи удар и след рикошет топката влезе в мрежата – 1:0.

Локо Пловдив реагира бързо и шест минути по-късно резултатът бе изравнен. Диас не прецени добре изритана топка от Динко Хоркаш, като се пребори с бранителя на съперника и прати топката във вратата на Александър Любенов – 1:1, като така завърши и първата част.

В 60-ата минута Локо Пловдив направи пълен обрат. отново прати топката в мрежата, а при гола имаше известна доза късмет – първо топката, за да стигне до него, а след това и при удара му, който рикошира в Найденов и топката стана неспасяема за вратаря на домакините – 1:2.

В 71-ата минута защитникът Матеус Да Силва с мощен удар от средна дистанция вкара красив гол за 1:3 и предреши крайния изход на мача в “Надежда”.

Девет минути след това бе изведен и копна топката към Бабакар Дион, който на празна врата вкара за 1:4.

В 86-ата минута резервата Стийв Траоре изработи дузпа за Локо София. Красимир Станоев вкара от бялата точка, оформяйки крайния резултат 2:4.

След тази победа Локомотив Пловдив събра 4 точки и се вмъкна в топ 4 на класирането, докато Локо София остана с 3 пункта в средата на таблицата на efbet лига класиране.