Роналд Куман отрече за конфликт между Меси и Гризман
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лео е направил невероятни неща в Барселона, дано остане, но зависи само от него", заявява нидерландецът

Наставникът на Барселона Роналд Куман заяви, че няма конфликт между звездата на тима Лионел Меси и френския нападател Антоан Гризман. По-рано през ноември Ерик Олатс, който е бивш агент на Гризман, говори пред France Football за конфликт между Меси и французина.

„Разбирам защо Меси е реагирал бурно – толкова дълго пътуване и те питат за Антоан Гризман. Това е липса на уважение. Знам, че може би търсите някакъв проблем, но в съблекалнята не съм виждал обтегнати взаимоотношения между двамата“, заяви Куман по казуса с двамата играчи.

Нидерландецът допълва, че Меси трябва сам да реши за бъдещето си. Аржентинецът е с изтичащ договор през лятото на 2021-а, а към него има сериозен интерес от Пеп Гуардиола и Манчестър Сити. „Надявам се той да остане в Барселона – невероятно е това, което е направил за клуба. Но той е главният човек, който знае и ще вземе решение за бъдещето си“.

Куман разкритикува и големия брой мачове, които каталунците ще трябва да изиграят – за 32 дни „блаугранас“ има 10 мача, първият от които е срещу Атлетико. „За големите отбори цикълът е адски сгъстен. Не е хубаво да има три международни мача вместо два. Аз бях национален селекционер и никога не поемах рискове с играч – винаги мислех и за клуба“.