Росен Кирилов потегли в ЦСКА 1948 с победа над Миньор (Перник)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новият треньор на "червените" с първи успех с неофициалния си дебют начело след обрат в Правец

ЦСКА 1948 успя да победи втородивизионния Миньор Перник с 2:1 в контрола, изиграна на градския стадион в Правец.

Мачът започна във високо темпо, а първата опасност дойде в полза на “чуковете”, но Димитър Тодоров успя да се намеси. Постепенно “червените” успяха да овладеят контрола на топката, но опасности пред вратата на Миньор липсваха.

Малко по-късно Миньор Перник откри резултата. Радой Божилов получи на границата на наказателното поле и с плътен изстрел успя да насочи топката в долния десен ъгъл.

Момчетата на Росен Кирилов продължиха да бъдат по-активния тим, но перничани стояха подредени в собствената си половина и не позволяваха опасности пред вратата . При една контраатака Мирослав Будинов напредна и стреля от малък ъгъл, но топката се докосна от външната страна на мрежата.

ЦСКА 1948 стартира агресивно втората част и опита да притисне съперника си. В 51-ата минута Серкан Юсеин стреля от дистанция, но неточно. Минута по-късно Борислав Дамянов разтресе страничния стълб след като отправи изстрел от дистанция.

“Червените” продължаваха с натиска, но така и не стигаха до гола. В 65-ата минута обаче Васил Шопов направи великолепен пробив по левия фланг, след което центрира по земя в наказателното поле. Непокритият Бастунов овладя и реализира хладнокръвно в долния ляв ъгъл за 1:1.

В следващите минути нещата на терена не се промениха и ЦСКА 1948 продължи да бъде по-активният отбор. В 85-ата минута след центриране от ъглов удар Ангел Бастунов бе на отлична позиция и стреля с глава, но над целта.

Четири минути по-късно “червените” стигнаха до пълния обрат. Михаил Минков бе оставен непокрит, след което се възползва от центриране в наказателното поле и от въздуха засече в долния ляв ъгъл.