Руски милиардер вади Ботев (Пд) от финансовото блато?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Канарчетата" очакват среща с Антон Зингаревич

Ботев (Пловдив) може много скоро да забрави за всички свои финансови проблеми. „Канарчетата“ очакват в близките дни сина на руския милиардер Борис Зингаревич – Антон, с който да се проведат разговори за сделка за клуба. Богатият наследник вече е идвал инкогнито в Пловдив и се е срещал с отговорни фактори в клуба, информира „Марица“.

Състоянието на фамилията от Санкт Петербург надхвърля 1 млрд. долара още преди две години. Борис Зингаревич е известен инженер, а след промените в родината му става олигарх в областта на хартията, целулозата, картоните. Постепенно империята на Зингаревич се разраства и стартира и бизнес в строителството, където сред съдружниците му е споменаван самият Дмитрий Медведев.

Антон Зингаревич и съдружниците му държат правата върху 2000 футболисти по света, като основно са перспективни млади играчи от Южна Америка и Африка.

Интересите на руския бизнесмен към Ботев (Пд) идват най-вече заради школата на „канарчетата“, която е една от най-добрите в България.

Антон Зингаревич има и интерес към френския Шатору, като връзка с клуба е направил неговият съсед Дмитрий Риболовлев, който е собственик на Монако.