С дубъл на Иван Стоянов Загорец сломи и Атлетик (Куклен)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Черноморец и Загорец са на върха на югоизток с равен точков актив

Загорец затвърди реномето си на безапелационен домакин, надигравайки Атлетик (Куклен) с 2:0 среща от 16-ия кръг на Югоизточната Трета лига в последния си мач на свой терен за тази година.

С успеха си новозагорци се изравниха по точки с временния лидер Черноморец (Бургас), който утре гостува на Левски (Карлово). Загорец обаче има мач по-малко, тъй като визитата им на Марица (Пловдив) в 11-ия кръг беше отложена заради случаи на COVID-19 в лагера на домакините.

Челниците в подреждането имат по 38 точки, осем повече от Марица, Гигант (Съединение) и Розова долина (Казанлък).

В последния кръг от есенния дял на първенството новозагорци гостуват в Съединение, а Черноморец е домакин на Карнобат.

В днешните мачове Марица разгроми Верея (Стара Загора) с 5:1, Гигант загуби с 2:0 гостуването си на Димитровград, а Розите надиграха Ямбол с 2:0.

С дубъл на Иван Стоянов Загорец сломи и Атлетик (Куклен) 1

В днешната среща, която отново се игра без публика заради наложениете мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, Загорец очаквано доминираше срещу един от стойностните тимове в групата – Атлетик (Куклен), а в герой се превърна Иван Стоянов, която се отличи с две попадения.

Бившият нападател на ЦСКА и националния тим на България, който само преди няколко месеца се подвизаваше в Първа лига, акостира в Нова Загора малко след началото на сезона и изнесе серия от силни мачове, в които феновете успяха да се насладят на реализаторските му умения, находчиви асистенции и технични отигравания.

Загорец продължава да бъде най-резултатният тим в третия ешелон, като в 15-те си мача до този момент новозагорци са реализирали впечатляващите 49 гола – средно по повече от 3 попадния на мач.

Тимът на Мирослав Миндев, заедно с Черноморец, има и най-добрата защита в групата, инкасирайки едва 10 гола от началото на сезона.