С дузпа, реализирана от Меси Аржентина надделя над Еквадор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Аржентина постави началото на квалификационната си кампания за Мондиал 2022 с минимална победа с 1:0 над Еквадор на празния “Бонбонера”.

Автор на единственото попадение стана звездата Лео Меси, който в 13-ата минута превърна в гол дузпата, отсъдена за нарушение на Первис Еступинан срещу Лукас Окампос.

Това беше 71-ото попадение за капитана с екипа на националния отбор. Меси продължава да дели първото място в класацията на голмайсторите за всички времена в световните клваификации в Южна Америка с доскорошния си съотборник в Барселона Луис Суарес.

Двамата имат по 22 попадения, след като няколко часа по-рано Суарес се разписа за успеха на Уругвай над Чили с 2:1.

От редиците на Аржентина липсваше Пауло Дибала, който се оплака от стомашни проблеми. Атаката на тима беше водена от Лаутаро Мартинес, Лукас Окампос и Меси.

Гостите от Еквадор разчитаха в нападение на Енер Валенсия и Мена Делгадо.

Меси и компания не познават вкуса на поражението в 8 поредни мача. За последно “гаучосите” отстъпиха с 0:2 на Бразилия преди повече от година.

Победата над Еквадор пък беше първи двубой беше първи за Аржентина през 2020 година. Следващият мач на тима е във вторник като гост на Боливия, докато Еквадор ще посрещне Уругвай.

Първите 4 отбора в крайното класиране на квалификациите в Южна Америка ще спечелят директни квоти за световните финали в Катар, а заелият 5-о място ще играе плейоф.