Събирането на Конте с Видал ще бъде катастрофа за Ериксен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Датският национал Кристиан Ериксен се присъедини към “нерадзурите” през януари тази година, но не успя да се наложи като титуляр на “Джузепе Меаца” и в момента изглежда ненужен в Интер.

Съчувствието към Кристиан Ериксено от феновете на „шпорите“ ще бъде дефицит в този момент. Датската звезда знае много добре, че той разстрои много от бившите си фенове, като заяви, че ще има по-добър шанс да спечели титли в Интер отколкото в Тотнъм. Все пак е трудно за неутралните да не съжаляват малко за Ериксен, който вкара два гола в приятелски мач срещу Пиза в събота и след това научи 48 часа по-късно, че Артуро Видал е пристигнал в Интер, за да заеме място в стартовия състав на Антонио Конте на старта на Серия А срещу Фиорентина в предстоящия уикенд.

Досега престоят на Ериксен в Интер беше катастрофа, но не е така, сякаш всичко е по негова вина. Когато избухването на коронавирус доведе до блокиране в цялата страна малко след пристигането му в Италия, Ериксен все още не е намерил къща за младото си семейство.

„Мислех да говоря с Ромелу Лукаку и Ашли Йънг, но те вече имаха семейства, за които да се грижат, а 14-дневното спане на нечий диван е твърде дълго“, каза Ериксен пред Jyllands Posten. В крайна сметка той остана в тренировъчната структура на клуба и тъй като му беше забранено да излиза навън за нещо различно от съществени пътувания, той ще тичаше из мазето на паркинга в отчаян опит да се поддържа във форма.

Желанието на Ериксен да се завърне във върхово физическо състояние след спирането на играта беше разбираемо. След като дебютира в Серия А като титуляр при победа с 2:0 в Удинезе на 2 февруари, той бе на пейката за следващите три мача преди паузата заради пандемията.

Ериксен беше най-забележителната покупка на Интер през януари, като неговият трансфер от Тотнъм от 20  се считаше за много важен за ‘нерадзурите’. Беше изненадващо да видим. че Конте го използва толкова малко, като дори атакуващият полузащитник призна преди възобновяването на сезона в Серия А през юни, че Италия все още не е видяла “истинският Кристиан Ериксен”.

Може и никога да не го види, защото трансферът на Видал от Барселона – който в крайна сметка беше потвърден във вторник – не може да се разглежда като нищо друго освен лоша новина за Ериксен – дори истинска катастрофа. Впоследствие научихме, че треньорът на Интер Антонио Конте е искал да подпише с Видал още през януари, а не с Ериксен, което е дълъг път към обяснението защо последният е получавал толкова малко игрово време.