Съставите на Ювентус и Рома за дербито на 21-ия кръг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Срещата на "Алианц" стартира в 19:00 часа

Ювентус е домакин днес от 19:00 часа на Рома в дербито на 21-ия кръг на Серия „А“.

„Бианконерите“ са четвърти в класирането с 39 точки, а с точка повече и позиция по-високо са римските „вълци“. Онлайн букмейкърът Palmsbet дава сериозно предимство за победа на днешните домакини с коефициент 1.73, докато ставката за успех на Рома е 4.87. Равенството между двата тима е оценено на 4.27.

И двата тима записаха победи в последните си два мача в шампионата  – Юве се наложи с 2:0 над Болоня, след което записа успех със съшия резултат при визитата си на Сампдория. Рома спечели трудно с 4:3 у дома срещу Специя, за да дойде победата с 3:1 над Верона.

Наставникът на „бианконерите“ Андреа Пирло очаква труден двубой днес, като определи Рома като отборът, който играе най-добрия футбол в Италия,

“Предстои ни мач срещу от­бор, който според мен играе най-добрия футбол в Италия. Те имат чудесни футболисти и ще се наложи да сме фокусира­ни при техните контраатаки. Трябва да направим възможно най-малко грешки. Подобрихме се много на психическо ниво. Шампионатната загуба от Интер (0:2) ни помогна да разбе­рем, че винаги е необходимо да сме фокусирани. Развиваме се във всички аспекти. Ювентус в момента е на 70-80% от въ­зможностите си. Пауло Дибала все още е аут. Аарън Рамзи тренира, но няма да е на разпо­ложение”, заяви Пирло.

Двата отбора имат 175 мача в Серия „А“, в които Ювентус е излизал победител в 83 от тях. Рома печели 41 срещи, а равенствата са 51.

Бет365 онлайн също фаворизира Ювентус за краен победител. Ставката за „бианконерите“ е 1.61, докато успехът на столичния тим е оценен на 4.20. Равенството е с коефициент 5.00.

При успех днес Ювентус ще се доближи на 5 точки от първия в класирането Интер, но освен това грандът от Торино е с мач по-малко.

Ето и съставите на двата тима за днешното дерби:

Ювентус: Шчесни, Киелини, Бонучи, Данило, Алекс Сандро, Артур, Рабио, Маккени, Киеза, Мората, Роналдо

Рома: Пау Лопес, Манчини, Ибанес, Кумбула, Карсдорп, Вилар, Верету, Спинацола, Кристанте, Мхитарян, Майорал