Сасуоло нанесе първа загуба на Ювентус за сезона, Берарарди бележи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Старата госпожа" се представи слабо в защита и допусна първо поражение

Сасуоло постигна изненадваща победа над Ювентус с 4:2 в много интересен двубой на “Мапей Стейдиъм”. Торинският гранд изравняваше резултата на два пъти, но в крайна сметка не успя да вземе точка от визитата си в Реджо Емилия.

Така тимът на Алесио Диониси нанесе първа загуба на Юве за кампанията. Домакините пък записаха едва втора победа в италианското Калчо за сезона.

Сасуоло поведе в 12-ата минута след разконцентрирана изява на Войчех Шчесни. Арманд Лауриенте изненада вратаря на гостите Вс коварен удар от средна дистанция и резултатът бе открит – 1:0.

В 21-вата минута равенството бе възстановен, след като Виня си вкара автгол – 1:1. Сасуоло обаче бе напорист и поведе четири минути преди почивката. Матеус Енрике намери Берарди, който порази вратата на гостите – 2:1.

Алегри опита да промени нещата на почивката, след като направи две смени. Федерико Киеза бе напът да измъкне Ювентус в срещата, след като вкара изравнителен гол за 2:2 в 78-ата минута. За италианския национал това бе гол в трети пореден двубой и общо четвърти от началото на сезона в Калчото.

Андреа Пиамонти обаче отново изведе Сасуоло напред в резултата. Офанзивният футболистсе разписа в 82-рата минута и постави домакините на пътя на победата.

В заключителните промени Алесио Диониси направи доста промени в състава, за да спечели ценни минути. Сасуоло стигна и до четвърти гол в добавеното време – Гати по нелеп начин си отбеляза попадение в собствената врата.

Победата изкачи Сасуоло на 11-ото място в класирането с актив от 6 точки. Ювентус пък остана с 10 пункта на 4-ата позиция във временното подреждане на Серия А.