Барселона с фамозен обрат срещу Селта в последните минути
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците показаха страхотен характер и обърнаха от 0:2 до 3:2

Барселона победи Селта Виго с 3:2 в среща от шестия кръг на Ла Лига. Каталунците направиха фамозен обрат в края на двубоя, след като до 81-вата минута изоставаха с два гола. С два гола на Левандовски и един на Кансело, тимът на извоюва трите точки.

С този успех Барселона излезе начело в класирането на Ла Лига с актив от 16 точки, колкото има и вторият в таблицата Жирона, а Реал Мадрид е с 15 точки и мач по-малко.

Йорген Странд Ларсен даде аванс на Селта в 19-ата минута. Гостите изиграха добро първо полувреме и създадоха по-добрите ситуации за гол. “Келтите” се прибраха на почивка с гол аванс.

В средата на второто полувреме гръцкият нападател Анастасиос Дувикас шокира Барселона. Дувикас бе намерен от Яго Аспас и прати топката в мрежата за 0:2.

В 81-вата минута Жоао Феликс намери Левандовски по страхотен начин. Полякът овладя топката и с елегантен шут вкара за 1:2.

Малко след това Барселона изравни резултата. В 85-ата минута Жоао Кансело навлезе в пеналта на гостите и намери Роберт Левандовски, който се разписа за 2:2.

Минута преди края на редовното време Барса стигна до пълен обрат. центрира в наказателното поле и Жоао Кансело засече за 3:2.

В продължението Оскар Мингеса пропусна добър шанс за гол за гостите. Барселона запази аванса си и се поздрави с петия си успех в Ла Лига през сезона.