Нищо ново! Левски надви Етър на “Герена” с гол в края
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Асен Митков донесе трите точки на "сините"

Левски постигна минимален успех с 1:0 над Етър на стадион “Георги Аспарухов” в двубой от 10-ия кръг на efbet Лига .”Сините” постигнаха нова победа с късен гол у дома в първенството, като този път Асен Митков бе героят за тима.

С този успех воденият от Николай Костов отбор зае 3-ото място в класирането с актив от 19 точки – на пет зад втория Черно море и на цели девет пункта от лидера Локо Пловдив. “Сините” са с мач по-малко от намиращите се пред тях отбори.

Левски доминираше през целия мач срещу Етър и отправи около 30 шута към вратата на болярите. “Сините” обаче имаха сериозни трудности да стигнат до победата, като феновете на “Герена” трябваше да чкат до 81-вата минута, за да видят попадение. Тогава Уелтон намери Асен Митков в наказателното поле и младият футболист на “сините” порази вратата на Мартин Величков.

“Сините” пропуснаха куп възможности за попадение през първото полувреме. В началните минути Ел Джемали и Еултон пропуснаха. В 20-ата минута Краев стреля покрай вратата на гостите. В 42-рата минута Рикардиньо не успя да завърши добра атака на домакините.

Домакините натиснаха съперника в началото на втората част. Ел Джемили отправи неточен удар в 51-вата минута. Малко след това отново той стреля от фаул, но вратарят на гостите Величков спаси.

Така се стигна до 81-вата минута, когато защитата на гостите се пропука. Уелтон проби по лявото крило и отправи центрирано, засечено от Асен Митков – 1:0.

След гола гостите се сетиха, че може и да нападат в този двубой. Все пак защитата пред Пламен Андреев не допусна изненада и Левски се поздрави с победата. Тимът на Ники Костов регистрира пети пореден успех у дома в първенството с пета суха мрежа.