Саудитци може да отърват Арсенал от Никола Пепе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Никола Пепе привлича интерес от неназован клуб от Саудитска Арабия

Според журналиста от медията RMC Sport – Фабрис Хокинс, неидентифициран клуб от Саудитска Арабия очевидно води преговори с Арсенал, за да привлече Никола Пепе, който наскоро отказа предложение за тригодишен договор от турския гранд Бешикташ.

Пепе е един от малкото трансферни провали на Арсенал в последните години. Крилото се присъедини към “артилеристите” от френския клуб Лил при сделка на стойност 72 милиона паунда през 2019 г. И може да се каже, че футблистът от Кот д’Ивоар не впечатли на “Емиратс”. Неговият рекорд от 27 гола и 21 асистенции в 112 мача за “топчиите” в никакъв случай не е катастрофа, но не и това, което се очакваше от него. Той прекара цялата кампания 2022/23 под наем в Ница, където вкара осем гола и направи една асистенция в 28 двубоя.

Предвид наличието на играчи като Букайо Сака, Габриел Мартинели и Леандро Тросард пред Пепе в избора на Микел Артета за състава, Арсенал се опитва да намери купувач за крилото и няма планове да реинтегрира футболиста обратно в първия си отбор в скоро време. 28-годишният Никола Пепе не попадна в групата на тима за предсезонното турне на “артилеристите” и също така не бе в състава за първите две срещи на Арсенал в Премиър лийг за новия сезон.

През последните дни имаше съобщения, че клубът дори може да реши да прекрати договора му, ако не получи прилична оферта за подписа му. Предстои да видим дали отбор от Саудитска Арабия ще успее да отърве Арсенал от Никола Пепе.