Ливърпул обмисля трансфер на германска звезда през 2024 г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул ще иска да подпише с Лерой Сане през 2024 г. като потенциален заместник на Мохамед Салах

Английският гранд Ливърпул очевидно обмисля да привлече крилото на Байерн Мюнхен Лерой Сане през следващата година като потенциален заместник на Мохамед Салах, според Calciomercatoweb.

Въпреки че Мо Салах успя да вкара впечатляващите 19 гола през миналия сезон, въпреки колебливата форма на Ливърпул, египтянинът не достигна съвсем обичайните си нива на блясък. Любимецът на феновете на “червените” има още две години договор на Анфийлд, което означава, че Ливърпул вече съставя план за негово наследяване и търси дългосрочен заместник на египетския национмал.

Лесно е да си представим ситуация, в която Салах напуска Ливърпул в края на сезона в полза на доходоносен трансфер в Саудитска Арабия, като се има предвид, че той вече беше свързван с трансфер в Близкия изток по-рано това лято. Ако това се случи, “червените” ще се нуждаят от нов класен играч на крилото. Така тимът идентифицира Лерой Сане от Байерн Мюнхен като потенциален заместник на Салах.

Все още смятан за едно от най-добрите крила в Европа, Сане отбеляза 40 гола с 37 асистенции в 135 мача за Байерн Мюнхен, откакто се присъедини към баварците от Манчестър Сити през 2020 г. Немският национал помогна на действащия шампион на Бундеслигата да спечели три титли, две купи на Германия и Световно клубно първенство на ФИФА.

Настоящият договор на Лерой Сане с Байерн изтича през лятото на 2025 г. и въпреки че в момента той се оценява на 65 милиона евро от transfermarkt, стойността му може да започне да намалява колкото повече наближава изтичането на контракта му.