google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Първият плейофен мач между двата тима предложи пет попадения

Галатасарай победи Молде с 3:2 на стадион “Акер” в първия мач между двата тима от плейофите в Шампионска лига. Така турският гранд взе аванс преди реванша след седмица в Истанбул, като Галатасарай направи голяма крачка към класиране в груповата фаза.

Молде започна силно срещата, като в 6-ата минута удар на Магнус Волф Ейкрем бе спрян от защитник на гостите. В 8-ата минута домакините откриха резултата. Мартин Елингсен засече с глава центриране от корнер за 1:0.

В 25-ата минута Галатасарай изравни по щастлив начин. Серджо Оливейра стреля от фаул, като топката рикошира в главата на футболист от стената и влезе в мрежата – 1:1.

Пет минути след това турският тим направи пълен обрат. Юнус Акгюн пусна страхотен пас към Мауро Икарди и аржентинецът с мощен удар се разписа за 1:2.

В края на първото полувреме попадение на Дрис Мертенс бе отменено поради нарушение в атака. Така гостите се прибраха на почивка с гол аванс.

В началото на второто полувреме реферът Антъни Тейлър отиде до ВАР монитора, за да разгледа евентуална дузпа за Галатасарай. 11-метров наказателен удар обаче не бе отсъден.

В 56-ата минута Молде изравни резултата. Кристофер Хауген засече от въздуха отлично центриране на свой съотборник и не остави шансове на Муслера – 2:2.

В добавеното време Фредрик Мидшьо отбеляза победния гол за гостите. Той получи подаване на Икарди на празна врата и се разписа за трети път в мрежата на норвежкия тим.

Вторият мач между Галатасарай и Молде ще се играе в Истанбул във вторник следващата седмица.

В друг от мачовете от плейофите тази вечер, отборите на Макаби Хайфа и Йънг Бойс завършиха наравно 0:0. Португалският Спортинг Брага пък срази Панатинайкос с 2:1 у дома и взе аванс преди реванша в Гърция.