google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият бранител ще води Трите лъва и на Евро'2024

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт призна, че е обмислял да подаде оставка след нароилите се критики преди Мондиал’2022 в Катар.

Островитяните достигнаха до полуфиналите на световното първенство през 2018 година в Русия и да финала на Евро’2020, но изпитваха трудности в месеците преди шампионата през ноември/декември и дори бяха освирквани в някои срещи.

“Никога не съм имал желание да бъда в позиция, в която присъствието ми да влияе негативно на отбора. Последното нещо, което съм искал като треньор е с присъствието си да влияя отрицателно на момчетата”, коментора Саутгейт пред BBC Sport.

“Единственото ми притеснение беше, че се усещаше разминаване между това, което искат феновете ни и позицията, в която съм, а това можеше да повлияе на отбора. Бях наясно с това преди заминаването ни за Световното първенство.

Саутгейт изведе Англия до четвъртфиналите на Мондиала в Катар, като там Хари Кейн пропусна дузпа, а тимът претърпя загуба от Франция с 1:2.

“Загубата на четвъртфиналите беше изключително болезнена за нас, но подкрепата от играчите и от феновете определено ме мотивира да продължа напред”, каза 52-годишният Саутгейт.

Миналия месец той подписа нов договор до края на 2024 година.

“Отборът става все по-добър и израстването му се забелязва. Всички сме уверени, че това, което правим, допринася за неговото развитие.

“Повече от 10 години ръководя този отбор. Исках да се уверя, че все още съм свеж и гладен за следващото предизвикателство.”