Саутгейт отлага обявяването на окончателния състав на Англия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Футболната асоциация беше съобщила, че селекционерът ще е готов с групата си за Евро 2020 до днес

Предводителят на английския национален отбор Гарет Саутгейт би отбой и се отказа да обяви окнчателния състав на Трите лъва за Евро 2020.

Вместо това днес бившият бранител ще назове по-голяма предварителна група, а отборът за еврофиналите, съставен от 26 играчи, ще стане ясен на 1 юни, когато е и крайния срок, поставен от УЕФА.

Общо 12 футболисти, които се очаква да попаднат в националния тим, все още не са завършили сезона си заради участието си във финалите на Лига Европа и Шампионската лига – петима от Манчестър Юнайтед, стигнал до финала на Лига Европа, както и трио от Челси и квартет от Манчестър Сити, които пък ще играят във финала на Шампионската лига.

Редом с купа контузии на ключови играчи, сред които Джордън Хендерсън, Хари Магуайър, Калвин Филипс и Ник Поуп, Саутгейт информирал хората от футболната асоциация, че иска първо да види европейските финали и какво ще е здравословното състояние на потенциалните “негови” хора, преди да вземе финалното решение.

Англия е в група D на Евро2020 заедно с отборите на Хърватия, Чехия и Шотландия. И трите си мача хората на Саутгейт ще играят на стадион “Уембли” в Лондон.