Саутгейт защити Хари Магуайър след победата над Шотландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Отношението към Хари е несправедливо. Не си спомням друг играч да е получавал подобно отношение"

Гарет Саутгейт бе изключително доволен от представянето на своя тим в контролата с Шотландия. “Трите лъва” спечелиха с 3:1 и показаха доста по-приятна игра в сравнение с двубоя с Украйна преди дни. Той похвали играчите си, а също така се хвърли яростно да защитава бранителя Хари Магуайър, който отнесе поредна порция подигравки за автогола, който си отбеляза в мача.

“Различен мач, различен терен, различен съперник. Украйна се бе приблала дълбоко и бе трудно да намираме пространства. Днес имахме повече възможности за нашите бързи футболисти. Затова се получи и различен мач. Смятам, че играм добре напоследък. Знам, че таванът щесе да се срути от критики през уикенда, защото тогава не показахме играта, която хората очакват. Но като цяло направихме важна крачка към класирането ни на еврофиналите, а днес също видяхте добро представяне. Смятам, че всички, които започнаха мача, както и тези, които се появиха от скамейката, заслужават поздравления”, започна Саутгейт.

След това селекционерът на “трите лъва” изказа своята подкрепа към Магуайър.

“От гледна точка на шотландците, разбирам подигравките им и не мога да кажа нищо. Но това е следствие от подигравателното отношение към Магуайър от доста време насам. В един момент дори нашите фенове си казаха: “ОК, ние може да се закачаме с него, но няма да позволим на противника да му се подиграва”. Но отношението към Хари е несправедливо. Не си спомням друг играч да е получавал подобно отношение, и не говоря за феновете на Шотландия, а за нашите коментатори, специалисти и кой ли не. Те създадоха нещо, което не бях виждал, въпреки че Магуайър винаги е бил абсолютно железен защитник във втория най-успешен състав на Англия в последните десетилетия. Той е ключова част от него. Винаги съм казвал колко ценни са по-опитните футболисти в тима, а той е един от тях. Всеки път като излезе на терена показва устойчивост, печели важни топки и е абсолютно невероятен. Той е топ играч и всички сме зад него, а феновете ни бяха брилянтни тази вечер”, коментира той.