Сделката е факт – Вальо Антов премина в Болоня!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Футболистът на ЦСКА преминава в италианския тим под наем до края на сезона

Футболистът на ЦСКА и втори капитан на тима – Валентин Антов, официално беше привлечен от елитния тим от Серия “А” Болоня под наем до края на сезона. Новината беше обявена от италианския клуб в Twitter.

По непотвърдена информация на „Армията“ ще вземат 500 000 евро за трансфера. Ако италианците искат постоянен трансфер на Антов, ще трябва да платят на ЦСКА около 3 млн. евро.

Племенникът на бившия халф на ЦСКА и националния отбор Анатоли Нанков, израснал в софийския квартал “Мусагеница”, става вторият български футболист, обличащ екипа на Болоня. През 1989 година бившият бранител на Левски и националния тим Николай Илиев стана първият наш сънародник в Серия „А“.

Стана ясно, че наставникът на Болоня Синиша Михайлович лично е следил под лупа представянето на Антов в последните месеци.

Бившият югославски национал останал особено впечатлен от солидните изяви на бранителя в груповата фаза на Лига Европа – най-вече в мачовете с италианския гранд Рома.

Болоня заема 15-а позиция във временното класиране на Серия А с 20 точки. Отборът обаче влоши формата си напоследък и успя да запише само една победа в последните си 10 срещи.

Антов получи приза най-проспериращ млад футболист за България през 2018 година, а на церемонията за „Футболист на годината“ 2020 беше обявен за най-добър защитник в efbet Лига. Валентин Антов е и най-младият капитан в историята на „армейците“.