Селекционерът на Шотландия разочарован от отменения гол на Мактоминей
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Моето мнение е, че няма никакъв шанс вратарят да спаси този удар, независимо дали Хенри бе там, или не", каза Стийв Кларк

В петък вечер тимът на Шотландия загуби визитата си на Испания с 0:2, като по този начин допусна първо поражение в квалификациите за Евро 2024. Двубоят в Севиля можеше да се развие по друг начин, ако попадение на Скот Мактоминей в средата на втората част не бе отменено. Селекционерът на шотландския тим Стийв Кларк е на мнение, че голът на халфа на Ман Юнайтед не е трябвало да бъде отменян, тъй като вратарят на “Ла Роха” не е имал шанс да улови топката при никакво стечение на обстоятелствата.

Съдиите отмениха гола на Мактоминей за засада на неигралия с топката Джак Хендри след намесата на ВАР. Според реферите, Хендри е пречил на испанския вратар. В крайна сметка Шотландия остана с празни ръце от двубоя, като при реми щяха да се класират на Евро 2024.

“Вече е решено и няма смисъл да говорим по темата. Честно казано, известно време не знаех дори какво дискутират – дали е засада, или е нарушение срещу вратаря”, каза Кларк на пресконференцията след двубоя.

“Моето мнение е, че няма никакъв шанс вратарят да спаси този удар, независимо дали Хенри бе там, или не. Продължаваме напред и приемаме, че това е едно решение на ВАР, което бе в наш ущърб. Не заслужавахме да паднем”, добави треньорът на Шотландия.

Следващият мач на Шотландия е приятелски срещу Франция на 17 октомври. През ноември шотландците излизат за последните си мачове от квалификациите – срещу Грузия в Тбилиси и Норвегия у дома.