Сепси надигра и категорично победи ЦСКА на “Българска армия”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" гледат към изхода в Европа след слаба продукция в София

ЦСКА допусна поражение от Сепси с 0:2 в първи мач между двата тима от втория квалификационен кръг на Лига на конференциите. Николае Паун и Роналд Варга наказаха груби грешки в защитата на “армейците”. Така следващият четвъртък тимът на Саша Илич има наглед невъзможна задача да обърне общия резултат и да продължи напред в турнира.

В началните минути на срещата домакините владееха повече топката и опитваха атаки към вратата, пазена от Роланд Никзули. В 16-ата минута новото попълнение на “армейците” Матиас Фаетон получи от Назон и отправи слаб удар към вратата на съперника.

В 27-ата минута пред Джонатан Линдсет се откри възможност за попадение. Той получи подаване от Мено Кох, но ударът на норвежеца бе неточен.

Малко след това гостите пропуснаха страхотен шанс за попадение. Козмин Матей се озова сам срещу вратаря, но се засуети и в крайна сметка Тибо Вион се намеси решаващо. В края на полувремето румънският отбор отново имаше чиста голова възможност. ариус Щефанеску получи извеждащ пас и излезе сам срещу Бусато, като бразилският страж на “армейците” предотврати попадение. В заключителните секунди на първата част Бусато отрази удар на Щефанеску.

Добрите голови положения липсваха в началото на второто полувреме. В 59-ата минута Иван Турицов шутира покрай вратата на гостите.

В 68-ата минута Сепси нанесе първия удар в мача. Мено Кох загуби топката, от което тръгна атаката за румънския тим. Николае Паун намери Роланд Варга, който отправи лек удар и Бусато спаси, но вратарят на ЦСКА не успя да улови топката и Николае Паун я отне, за да я прати в мрежата за 0:1.

В 81-вата минута Сепси удвои аванса си на “Българска армия”. Вратарят Густаво Бусато излезе до тъч линията и позволи топката да му бъде отнета. Резервата Роланд Варга веднага отправи шут към опразнената от стража врата и направи резултата 0:2.

В 88-ата минута удар на Виталие Дамашкан срещна гредата на вратата на Бусато. Секунди след това страничния стълб спаси “армейците”, след като изстрел с глава на съперников футболист за сантиметри не навести мрежата.

В крайна сметка резултатът остана 2:0 в полза на гостите, които имат комфортен аванс преди реванша на собствен терен след седмица.