Сереидо: Вярваме във Валентич, надявам се да остана дълго тук
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Новият стадион ще е сърцето на тима", заяви Даниел Сереидо

Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Даниел Сереидо говори ексклузивно за предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Той заяви, че ръководството на отбора има пълно доверие в треньора Валентич. Довереният човек на руския милиардер Антон Зингаревич заяви, че иска възможно най-дълго да остане в Пловдив, тъй като проектът е дългосрочен.

“Преди да дойда да работя тук никога не бях гледал толкова много български футбол. Започнах да го гледам веднага след офертата да работя в Ботев. Вече знам доста за футбола ви и за отборите. Според мен първенството е интересно, но има накъде да се подобри”, заяви Сереидо.

“Създали сме времеви рамки, тъй като този проект не е кратък. Целите на господин Зингаревич са зададени. Той обеща, че следващата година ще сме конкурентно способен отбор и затова ще бъде отделен повече бюджет за играчи, а от друга страна ще се опитаме да генерираме повече приходи, особено след построяването на стадиона, което ще ни помогне страшно много. Проектът ни е дългосрочен, надявам се да се развие добре и да остана, колкото се може по-дълго тук. Докато господин Зингаревич, играчите и феновете ми вярват, ще съм тук и ще помагам.

Новият стадион ще е сърцето на тима. Ще бъде напълно различно от това да играем на нашата база пред 3 500 души и да можем да приютим 18 000 наши привърженици на новия стадион. Смятам, че ще ни е от предимство не само икономически – с повечето приходи, реклами и ВИП зони, но и от спортна гледна точка – да се превърне в трудно за превземане място, в средище на феновете ни, където да се чувстват като у дома си. Новият стадион ще заеме централно място в живота на нашите фенове”, заяви изпълнителният директор на Ботев.

Сереидо коментира и преговорите с Неделев: “Преговаряме с агентите му, с него и семейство му. Мисля, че сме в правилната посока и нещата ще се развият добре за нас.