Сериозен удар по амбициите на Арсенал да привлече Митома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Японското крило е близо до нов договор с Брайтън

Японският национал Каору Митома е близо до споразумение за нов дългосрочен договор с Брайтън през следващите дни. Новината ще бъде сериозен удар за доста от клубовете, които искат 26-годишното крило, включително Арсенал.

Към момента е малко изненадващо, че не много топ клубове преследват Каору Митома след изключителен сезон на японеца за Брайтън. Манчестър Сити беше един от отборите от Премиър Лийг, които се интересуваха от крилото, вероятно наред с други отбори. И все пак нито един клуб не излезе категорично с оферта, тъй като прибегнаха само до запитвания.

Арсенал също имаше интерес към футболиста след края на януарския трансферен прозорец. Микел Артета обмисля да се поидсли с атакуващи играчи в текущия прозорец. Те може да са се надявали да изчакат по-дълго в прозореца и да направят оферта по-късно, но сега на надеждите им бе нанесен горчив удар.

Според журналиста Алекс Крук, Митома вече е близо до подписване на нов дългосрочен договор с Брайтън, за да продължи кариерата си в клуба. За “чайките” и мениджъра Де Дзерби е чудесна новина да могат разчитат на играча в бъдеще, докато други като Мойсес Кайседо желаят да напуснат клуба.