Серия “А” се подновява в края на май?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Италианската Серия “А” е много възможно да се поднови през месец май. Вече се правят планове за рестарирането на сезона в Калчото, като за момента са обсъдени две дати – 24-ти и 31-ви май, съобщават медиите на Ботуша.

Президентът на местната футболна федерация Габриеле Гравина пък призна, че сезонът може да се поднови и няколко дни по-рано. Като за начало всички двубои от Серия “А” ще се играят при закрити врата.

В последните дни се забелязва спад на новозаразени и починали от COVID-19. Това дава оптимизъм за спорта в Италия. Специалистите са на мнение, че Италия вече е преминала през пика от пандемията и очакванията са в следващите седмици заразата да утихне, а в края на месец май вече да не се говори толкова много за коронавирус.

Доста е вероятно футболните отбори в страната да стартират своите тренировъчни занимания след Великден. Към този момент тренировките са забранени дори и за професионалните клубове както във футбола, така и във всички спортове.

Като превантивна мярка, преди подновяването на заниманията, футболистите на всеки клуб ще бъдат подложени на тест за коронавирус. Тренировки ще могат да започнат само тези, които дадат отрицателен резултат на тестовете.

Завърналите се футболисти в Италия пък ще бъдат поставяни под задължителна 14-дневна карантина.