Sesame бонус оферти за дербито РБ Лайпциг – Байер Леверкузен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
РБ Лайпциг ще се изправи срещу Байер Леверкузен в неделя за мач от 13-ия кръг на Бундеслигата.

Двата тима ще се срещнат на стадион „Ред Бул Арена“ в Лайпциг като това е дербито на кръга в немския елит. Домакините заемат 7-ма позиция в класирането, след като са спечелили 18 точки до момента, а гостите са на 4-то място с общо 21 точки. Въпреки по-задната позиция, Sesame фаворизира РБ Лайпциг да спечели пред своите фенове в неделя. С атрактивния Sesame бонус за спорт вие може да залагате на тази среща, както и на останалите мачове и спортни събития в онлайн букмейкъра.

Последната среща между двата отбора завърши с победа за РБ Лайпциг, който се наложи с 1:0 у дома през януари 2021 г. Байер Леверкузен не успя да запише победа в предишните шест директни мача, записвайки 3 поражения и 3 равенства в процеса. В последните 10 срещи да бъдеш домакин нямаше почти никакво значение в това съперничество, като резултатите показват 3 домакински победи и 3 победи за отбора гост. Последните пет мача между двата клуба не бяха много резултатни, като само един от тях бе с над 2,5 гола. За сметка на това в четири от двубоите имаше попадения в двете врати. Междувременно РБ Лайпциг успя да запази една чиста мрежа, докато Байер Леверкузен допусна голове във всички мачове. Предишните пет срещи между двата отбора завършиха със средно 2.60 отбелязани гола, което се дължи най-вече на шестте попадения в двубоя на 6-ти април 2019 г., когато Лайпциг спечели с 4:2 като гост.

РБ Лайпциг постигна убедителна победа с 5:0 като гост над Клуб Брюж в среща от Шампионската лига на 24 ноември. „Червените бикове“ загубиха с 0:2 от Хофенхайм в предишния си двубой, а това остава единственото поражение на отбора в последните осем мача. Домакинската публика зад гърба на играчите се оказа много полезна в последните 10 срещи на РБ Лайпциг. Домакините записаха победа на пет пъти и допуснаха поражение само в два мача. От последните им пет мача, три доведоха до над 2,5 гола, а в три имаше размяна на попадения. Ето защо коефициентът за гол/гол в Sesame не е много висок за предстоящия мач с Леверкузен тази неделя. През този период РБ Лайпциг успя да запази една чиста мрежа, като не успя да вкара гол само в един от двубоите. Съдейки по статистиката, в предишните пет срещи на отбора бяха отбелязани средно 3.20 гола, което показва резултатни мачове на „червените бикове“.

Байер Леверкузен също се поздрави с успех в европейските клубни турнири през тази седмица. „Аспирините“ участват в Лига Европа и победиха Селтик с 3:2 на собствен терен в четвъртък. Отборът в момента е в серия от две поредни победи и не е допуснал нито една загуба в последните си четири мача. Домакинският фактор не е от голямо значение в изминалите десет срещи на Байер Леверкузен, тъй като домакините спечелиха 3 пъти, а гостите записаха 4 успеха. Два от петте последни мача на отбора имаха над 2,5 гола и в два имаше попадения в двете врати. Байер Леверкузен все още не познава вкуса на поражението на чужд терен в Бундеслигата през този сезон. Отборът е записал три победи и три равенства в шест мача, като вкара гол във всеки от двубоите. “Аспирините” запазиха една суха мрежа в тези срещи и опцията Гол/Гол е много вероятна за двубоя им с РБ Лайпциг в неделя, като коефициентите в Sesame също подсказват за попадения в двете врати.