Северна Македония бе смачкана от безмилостна Англия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Това е най-голямата загуба в историята на Северна Македония като самостоятелна нация от 1991 година, като предишната такава датира от 7 юни 1995 година, когато тимът отстъпва с 0:5 на Белгия в Скопие.

Англия се позабавлява срещу Северна Македония и ги разби със 7:0 на „Олд Трафорд“ в среща от четвъртия кръг на квалификациите за Евро 2024 в мач от група С. „Трите лъва“ са първи в групата с пълен актив от 12 точки, а северномакедонците са четъврти с три.

Това е и най-голямата загуба в историята на националния отбор на Северна Македония като самостоятелна нация от 1991 година, като предишната такава датира от 7 юни 1995 година, когато тимът отстъпва с 0:5 на Белгия в Скопие.

“Трите лъва” излязоха напред в резултата в 29-ата минута на мача, когато Люк Шоу проби отлично отляво и намери с добро успоредно на голлинията подаване Хари Кейн, който от близка дистанция нямаше как да сбърка и прати топката в мрежата. Десет минути по-късно домакините удвоиха. Букайо Сака получи прецизно подаване в наказателното поле Кайл Уокър и с брилянтен удар в горния ляв ъгъл покачи на 2:0.

В самия край на първата част „Трите лъва“ отбелязаха и трето попадение. В 45-ата минута Джордан Хендерсън намери Маркъс Рашфорд в наказателното поле, той си нагласи топката и с удар в средата се разписа за 3:0.

Второто полувреме започна ударно за англичаните и в 47-ата минута реализираха четвърто попадение, дело на Букайо Сака, който отправи неспасяем удар горния десен ъгъл. Само четири минути по-късно Сака оформи своя хеттрик, възползвайки се от чудесен извеждащ пас, който го остави на добра позиция, а той само чукна топката в мрежата – 5:0.

В 64-ата минута рикоширала топка се озова в краката на Калвин Филипс, който не се поколеба и се разписа в опразнената врата. В 72-рата минута Джон Стоунс бе съборен в наказателното поле от Езгон Бейтулай и Ищван Ковач посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Хари Кейн и в 73-ата минута резултатът набъбна до 7:0 в полза на Англия.