Севиля с интерес към Давид де Хеа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Севиля търси евентуален заместник на Боно

Испанският Севиля  оглежда ситуацията около вече свободния агент Давид Де Хеа. Договорът на стража изтече след края на сезона и не бе подновен. ,, Андалусийците” ще се опитат да се възползват от този факт, като подпишат с него, без да плащат трансферна сума.

В този момент Севиля притежава мароканския вратар Ясин Боно, но все по-усилено се говори, че Пари Сен Жермен и Байерн имат намерение да го купят. Така, ако Боно напусне Севиля на ,,Рамон Санчес Писхуан” смятат, че Де Хея е перфектният заместник.

Излизат слухове, че има интерес към Де Хея и от клубовете от Саудитска Арабия, но за момента неговото желание е да остане в Европа. Преди няколко години, той бе свързван с Пари Сен Жермен и Реал Мадрид, но така и не се осъществи трансфер.

Испанецът прекара цели 12 години в Манчестър Юнайтед, след като бе привлечен от Атлетико Мадрид през 2011 година. В първите си години, той имаше проблеми докато се наложи в титулярния състав, но след това стана една от най-важните единици на ,,червените дяволи”.  Испанецът записа 545 мача за клуба, като в 190 от тях запази ,,суха” мрежа. С Манчестър Юнайтед, Де Хея спечели 1 титла в Премиър лийг, 1 в Лига Европа, 1 ФА Къп и 2 купи на лигата, също и 3 Суперкупи на Англия.