Сезон 2020 във Формула 1 стартира в Австрия на 5 юли
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новият сезон във Формула 1 ще стартира в Австиря на 5 юли, потвърди вчера правителството на страната. Гран при на Австрия ще постави началото на сезон 2020 в най-престижната автомобилна надпревара, която трябваше да стартира още през март, но първите 10 състезания от календара бяха отложени или отменени заради пандемията от COVID-19.

Ръководството на Формула 1 има за цел да навакса доста от пропуснатите стартове през последните 6 месеца от годината. За тази цел Австрия ще бъде домакин на два старта в рамките на два поредни уикенда (4-5 и 11-12 юли), като се очаква и в други държави да се процедира по този начин.

“Двете състезания на писта “Спилберг” ще се състоят без зрители по трибуните”, уточни днес здравният министър на Австрия. Той допълни, че състезанията са получили зелена светлина от правителството, след като организаторите от Формула 1 са представили “пълен и професионален план” за мерки за предотвратяване на разпространението на коронавируса.

В края на миналия месец шефът на Формула 1 Чейс Кери разкри подробности около плана за провеждането на сезона, като заяви, че целта е сезонът да започне в Европа и да има състезания през юли, август и септември.

“През септември, октомври и ноември ще има състезания в Евразия, Азия и двете Америки, а финал на сезона ще се постави в Бахрейн и Абу Даби. Ще се проведат между 15 и 18 старта през сезона”, коментира Кери.