Сезонът спира и за НБА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

НБА също спира заради глобалната заплаха от коронавируса. 

Това съобщиха официално от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). Само часове след като стана ясен положителният тест за смъртоносния вирус на играч от лигата, решението бе факт.

Засега е известно, че става дума за френският баскетболист на Юта Джаз Руди Гобeр, но информацията не е потвърдена официално. Има индикации и за втора положителна проба, този път за друг играч на Юта – Еманюел Мудиай.

Снощи трябваше да се проведе мач между “джазмените” и Оклахома, но, за съжаление, той беше отменен, въпреки, че залата се беше напълнила.

Гобeр не е присъствал, обявиха организаторите, за да успокоят хората. Стана ясно, че той е проявил симптоми, но след като е бил прегледан от лекар, се установило, че не се касае за респираторно заболяване или грип. След направен тест за Covid-19 обаче, се оказало, че той е положителен.

От ръководствата на други отбори веднага заваляха коментари:

“Това е лудост, не може да бъде истина. Толкова е нереално, сякаш гледам филм. Не става въпрос за пари или баскетбол. Трябва да сме сигурни, че това е правилно решение”, коментира собственикът на Далас Марк Кюбън по време на мача с Денвър, който все пак се игра тази нощ.

Треньорът на Детройт Дуейн Кейси определи решението като “безпрецедентно”, докато колегата му от Маями Ерик Споелстра заяви, че е “потресен”, но одобрява действията на лигата, тъй като нещата са наистина много сериозни.