Шампион с Берое очаква победа с 2:0
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Драголов не смята, че Гриша Ганчев ще напусне ЦСКА

Един от най-силните нападатели на Берое през миналия век – Васил Драголов, очаква доста проблеми за старозагорци в днешния дуел със Славия, но и победа.

Драголов, който беше част от състава на България на световното първенство в Мексико през 1986 година, се опасява, че Белите ще предложат затворена схема на игра, която не е по-вкуса на тима на Димитър Димитров.

“Очаквам труден мач, но и победа за Берое,” коментира автора на гола при победата над Славия през 1986-а, с която Берое печели шампионската титла.

“Даже бих се ангажирал с точен резултат – 2:0. Този двубой няма да е никак лек за домакините, тъй като гостите са притиснати от точков недоимък и ще направят всичко възможно да откраднат нещо.

“За Берое обаче няма място за отстъпление и ако иска да гони челните позиции, трите точки са повече от задължителни. Опасявам се единствено, че противникът ще заложи на затворена схема на игра, а Берое действа трудно срещу такива постановки на опонентите си.”

Драголов няма съмнения в полезността на хода с повторното привличане на Мартин Камбуров. Нещо повече, той изрази учудване защо изобщо топ-стрелецът в българския футбол е бил оставен да си тръгне…

“Връщането на Мартин Камбуров е положителен ход от страна на ръководството, но не мога да си обясня, защо бе допуснато да си тръгне през лятото,” коментира той.

“Класата и реализаторските му умения са безспорни и той е изключително полезен за тима, което го доказа още мача с Ботев Враца, когато донесе победа с два гола. Успехът във Враца, дошъл макар и с известна доза шанс, беше заслужен. Само тежкият терен попречи Берое да постигне по-изразителен успех.

“Що касае амбицията да се играе в Лига Европа, то тази цел е напълно постижима. Тимът разполага с качествени футболисти и е въпрос на треньорски гений и хрумване те да бъдат държани по-изкъсо и да бъдат по-постоянни в изявите си. Берое е реален участник в битката за третото място. Не смятам обаче, че в Локомотив Пловдив и ЦСКА имат чак такива сътресения.”

Драголов също така направи прогноза и за бъдещето на ЦСКА с оглед на последните събития на “Българска армия”.

“Що се касае до ставащото на „Армията“, още нямам отговор за него. Според мен обаче Ганчев няма да напусне ЦСКА…”