Шампионска лига ще приключи с Final Four в Истанбул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Работна група с членове на УЕФА, Асоциацията на клубовете и Европейските лиги, работи по план за най-оптималния завършек на кампанията в Шампионска лига, съобщава испанският ежедневник „AS”. Информациите сочат, че турнирът ще завърши с Финална Четворка в Истанбул.

Четвъртфиналите в Шампионска лига този сезон е много вероятно да се изиграят в една среща, а преди това трябва да се довършат осминафиналите. След това ще се оформи „финална четворка”, която ще излъчи новият носител на трофея в Истанбул. Очаква се този план за провеждането на ШЛ да бъде одобрен на 17 юни, когато се очаква „зелената” светлина от Изпълнителния комитет към УЕФА.

По предварителна информация, Шампионска лига ще се поднови на 8 август. Разбираемо е, че предвид обстоятелствата, следващият сезон ще започне по-късно, тъй като футболистите ще имат нужда от почивка. Най-вероятно новият сезон на груповата фаза на Шампионска лига ще започне в края на септември или началото на октомври.

Припомняме, че към момента мястото си на 1/4-финалите в Шампионска лига този сезон осигуриха отборите на Атлетико Мадрид, Пари Сен Жермен, РБ Лайпциг и Аталанта. Реваншите, които предстои да се изиграят, са между Ман Сити – Реал Мадрид (2:1 в първия мач), Байерн Мюнхен – Челси (3:0 в първия мач), Ювентус – Лион (0:1 в първия мач) и Барселона – Наполи (1;1 в първия мач).