Шансовете Федерер да играе в Мелбърн са минимални
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не мисля, че Мелбърн е постижима цел към момента, той ще иска да бъде готов на 100 процента, преди да се завърне на корта", сподели треньорът на швейцареца

Легендата в тениса Роджър Федерер няма да вземе участие в Откритото първенство на Австралия, тъй като не е напълно възстановен от контузия. Това обяви треньорът на бившия №1 Иван Любичич, като подчерта, че швейцарецът е решен да се завърне на корта следващата година.

Федерер, който през 2021-ва навърши 40 години, не е играл след участието си на Уимбълдън през този сезон, където отпадна на четвъртфиналите, след което се подложи на операция на коляното. “Не мисля, че Мелбърн е постижима цел към момента. Шансът е много малък, той все още се възстановява, а аз го познавам и знам, че той ще иска да бъде готов на 100 процента, преди да се завърне на корта”, заяви Любичич.

“Той ще върви стъпка по стъпка, защото е на 40 години и трябва да бъде търпелив. Вече не може да се възстановява толкова бързо, колкото преди. Говорихме с него и мога да ви гарантирам, че той иска да се завърне да играе тенис. В даден момент той ще спре, но не мисля, че ще случи изведнъж”, каза още хърватският треньор.