Шави преди мача с Билбао: Кадровите проблеми не може да са оправдание
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Атлетик Билбао е физически силен и добре обигран, смел отбор", смята треньорът на БАрса

В неделя тимът на Барселона се завръща в действие, като посреща Атлетик Билбао в мач от Ла Лига. Треньорът на каталунците Шави Ернандес сподели, че двубоят срещу баските ще бъде труден. Наставникът на Барса говори преди срещата, като разкри повече информация за кризата с контузени футболисти в тима.

“Това ще бъде труден мач, Билбао е физически силен и добре обигран, смел отбор. Отборите на Ернесто Валверде пресират високо, а и те започнаха сезона много добре. Ние имаме важни кадрови проблеми, но това не е оправдание“, започна Шави.

Барселона ще бъде без редица основни играчи в мача. Двубоят с Атлетик Билбао ще пропуснат Сержи Роберто, Жул Кунде, Педри, Френки де Йонг, Рафиня и Роберт Левандовски. Според Шави, причината за контузиите са “календарът и лошият късмет понякога“:

„Двама от нашите футболисти  получиха контузии на глезена при случайни отигравания. А тази на Кунде пък дойде заради това, че Гави падна върху коляното му (в срешата с Порто). По тази причина и следвайки обичайния дискурс: “чувствата на футболистите ще кажат кога могат да се появят отново, няма да пришпорваме никого”, каза наставникът на Барса.

Шави заяви на пресконференцията, че кризата с контузии не трябва да бъде оправдание. “Всеки двубой е предизвикателство и вървим стъпка по стъпка. Първо мислим за неделя, не можем да си правим планове за Шампионска лига или за Ел Класико. Можем да има още контузени играчи, не се знае“.

Спортните емоции са в разгара си преди футболния сблъсък между Атлетик Билбао и Барселона. Вълнението не е само на терена, но и в света на залаганията, където букмейкърът alphawin. bg предоставя своите прогнози и коефициенти. Спортните ентусиасти ще имат възможността да изразят своите предпочитания и да се възползват от атрактивните оферти, предоставени от този известен букмейкър. Всичко това добавя още по-голям интерес към предстоящото спортно събитие и прави мача между Атлетик Билбао и Барселона още по-интересен.