Шави с големи надежди за Витор Роке, очаква да е като Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Надявам се, че трансферът на Роке ще бъде на нивото на Меси или Кристиано", заяви треньорът на Барса

Наставникът на Барселона Шави направи коментар за новото бразилско попълнение на тима Витор Роке. Специалистът редупреди, че не трябва да се оказва прекалено голям натиск върху младия талант. Шави обаче изразява надежда, че в бъдеще той ще бъде “на нивото” на Лионел Меси или Кристиано Роналдо.

През август Барселона си осигури услугите на 18-годишния Витор Роке. Барса ще може да регистрира футболиста в началото на 2024 г., тъй като травмата на Гави и отсъствието на испанския младок отваря място за бразилеца.

Барселона често използва млади таланти през текущата кампания, като 16-годишният Ламин Ямал и 17-годишният Марк Гиу влязоха в историята, но Шави предупреди да не се възлагат незабавни надежди на Роке.

“Не можем да оказваме цялото напрежение върху един млад футболист, както направихме с Ламин”, каза Шави.

“Ако самолетът не тръгне, може би той ще остане (в Паранаензе)…. Нека дойде, да се адаптира, да разкрие потенциала си. Той е много добър играч, който е способен да допринесе много. Толкова много положителни неща ми идват наум. Той ни дава надежда. Ще му помогнем да се адаптира възможно най-бързо. Той ще се присъедини към нас след празниците, в контакт сме с него, за да може да се подготви добре и да бъде в най-добрата си форма”, каза треньорът на Барселона.

“Надявам се, че трансферът на Витор Роке ще бъде на нивото на Меси или Кристиано”, добави Шави Ернандес.